prezentuje
premierowe pokazy w każdej otwartej kuchni


piątek, 7 stycznia 2011

makaron ryżowy z krewetkami

Prolog
Proste, łatwe i przyjemne do jedzenia.

Obsada
3 garście makaronu ryżowego
kilka tygrysich krewetek na porcję
6 ząbków czosnku
nać pietruszki
sól, pieprz, oliwa
sos sojowy
sok z cytryny

Scena 1
Obrane ze skorupek krewetki marynuję w 2ch wyciśniętych ząbkach czosnku, sosie sojowym, soku z połowy cytryny soli i pieprzu. Odstawiam na min 15 min. 

Scena 2 
Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojony w pasterki czosnek (4 ząbki) i po zrumienieniu wyjmuję. Następnie dodaję krewetki. Makaron zagotowuję i odcedzam. Na patelni łączę makaron z krewetkami, przyprawiam ciut solą, więcej pieprzem, dodaję pokrojone liście pietruszki i gotowe porcje posypuję uprzednio usmażonym czosnkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz