Prolog
Proste, łatwe i przyjemne do jedzenia.
Obsada
3 garście makaronu ryżowego
kilka tygrysich krewetek na porcję
6 ząbków czosnku
nać pietruszki
sól, pieprz, oliwa
sos sojowy
sok z cytryny
Scena 1
Obrane ze skorupek krewetki marynuję w 2ch wyciśniętych ząbkach czosnku, sosie sojowym, soku z połowy cytryny soli i pieprzu. Odstawiam na min 15 min.
Scena 2
Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojony w pasterki czosnek (4 ząbki) i po zrumienieniu wyjmuję. Następnie dodaję krewetki. Makaron zagotowuję i odcedzam. Na patelni łączę makaron z krewetkami, przyprawiam ciut solą, więcej pieprzem, dodaję pokrojone liście pietruszki i gotowe porcje posypuję uprzednio usmażonym czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz