prezentuje
premierowe pokazy w każdej otwartej kuchni


sobota, 8 stycznia 2011

bułgarska kolacja

Prolog
na miłe wspomnienie wizyty u Dziadka Cacy .... wyraz sympatii do smaku wakacji własnoręcznie ...









Obsada 1 - pomidorowy 'coc' 
6 upieczonych pomidorów (obranych ze skórki)
3 ząbki czosnku
posiekana pietruszka














Obsada 2 - Szaszłyki
mięso od szyki pokrojone w kwadraty
kolorowy mix papryk
pieczarki w całości
szalotka lub małe cebulki (obtoczone w cukrze)
200stC 15-20 min









Obsada  3 - Szopska
pomidory
świezy ogórek
podsmażona na oliwie z  czosnkiem czerwona papryka
czarne oliwki
pokruszony twarożek i biały kozi ser
oliwa + ocet


oraz wino bułgarskie oraz rakija by Dziadek Caca

1 komentarz: