Prolog
ups...wdarła mi się folia zza kulisy, na scenę...
Obsada
2 dzwonka łososia
1 mały ząbek czosnku
skórka z 1 cytryny
kilka listków szałwii
sól, pieprz, oliwa
Jednoaktówka
Każdy filet, obustronnie traktuję solą i pieprzem oraz zmiażdżonym czosnkiem, skórką z cytryny i kilkoma kroplami jej soku, posypuję listkami szałwii. Każdy filet osobno zawijam w kopert z folii aluminiowej i układam na blasze. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200stC na 15-20 min.
Epilog
Jemy z peperonatą i fasolką szparagową.
ups...wdarła mi się folia zza kulisy, na scenę...
Obsada
2 dzwonka łososia
1 mały ząbek czosnku
skórka z 1 cytryny
kilka listków szałwii
sól, pieprz, oliwa
Jednoaktówka
Każdy filet, obustronnie traktuję solą i pieprzem oraz zmiażdżonym czosnkiem, skórką z cytryny i kilkoma kroplami jej soku, posypuję listkami szałwii. Każdy filet osobno zawijam w kopert z folii aluminiowej i układam na blasze. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200stC na 15-20 min.
Epilog
Jemy z peperonatą i fasolką szparagową.
Szalwia do ryby? Bardzo ciekawie. Bede miala na uwadze, zwlaszcza, ze dysponuje jej wieksza iloscia, zarowno na dzialce jak i na balkonie.
OdpowiedzUsuń