prezentuje
premierowe pokazy w każdej otwartej kuchni


sobota, 14 maja 2011

paella

Prolog
Ach ... jak miło wspomnieć obiad z Jot i eM.

Obsada:
trochę gotowej mieszanki owoców morza (250g)
1/2 dużej czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
2x100g białego ryżu
sok z połowy cytryny
połówka cytryny w cząstkach
sól, pieprz, kurkuma
oliwa


Scena 1
Owoce morza marynuję w soku z cytryny (1/2) ok 7 minut. Następnie lekko skrapiam oliwą, a następnie grilluję na patelni. W woku rozgrzewam oliwę, podsmażam pokrojony w talarki czosnek razem z papryką pokrojoną
w kostkę. Dodaję podsmażone wcześniej owoce morza oraz ugotowany ryż.

Scena 2
Paellę przyprawiam 1/2 łyżeczką kurkumy oraz sola i pieprzem. Chwilę mieszkam, aby dobrze połączyć składniki. Podaję z cząstkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz