prezentuje
premierowe pokazy w każdej otwartej kuchni


wtorek, 5 kwietnia 2011

parowany cytrusami morszczuk

Prolog
Biało mi. Zima wyszła .. a tu .. chociaż smaki kolorowe!

Obsada
2 filety ryby (morszczuk)
1/2 litra wody
plastry z połowy cytryny i pomarańczy

sok z połowy cytryny i pomarańczy
1 i 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru

1 torebka ryżu jaśminowego
2 łyżeczki koperku
1/2 łyżeczki masła

Scena 1
Wodę zagotowuję, solę, słodzę. Dodaję sok z cytrusów oraz plastry owoców - próbuję, lubię słodkie. Wstawiam koszyk do gotowania na parze, kładę filety morszczuka.



Scena 2
W osobnym garnku gotuję woreczek ryżu jaśminowego. Ugotowany, wyjmuję z torebki, przesypuję do garnka, dodaję 1/2 łyżeczki masła i 1 łyżeczkę koperku (użyłam mrożonego).

Epilog
Obiad dla Kogoś kto jest na diecie (wątrobowo-trzustkowej).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz