prezentuje
premierowe pokazy w każdej otwartej kuchni


niedziela, 29 kwietnia 2012

Łosoś lunch

Prolog
łosoś lunch to efekt szybkiego posiłku, tuż przed sobotnim wyjściem do teatru


Obsada na dwie porcje
1/2 dzwonka wędzonego łososia (produkt gotowy, wędzony na ciepło)
1/2 głowki sałaty lodowej
4 plasterki oscypka (po 2 na porcję)
(po) 2 łyżeczki kaparów (na porcję)
kilka czarnych oliwek
(po) 2 łyżeczki oliwy z oliwek (na porcję)
(po) 1 łyżeczce octu balsamicznego (na porcję)
sól, pieprz świeżo mielone




Jednoaktówka
Przygotowuję dwa duże, płaskie talerze. Na każdym układam porwaną sałatę, na niej pokrojonego w kostkę łososia i pokrojonego w kostkę oscypka. Posypuję kaparami i oliwkami. Polewam oliwą i octem balsamicznym.

Epilog
Przygotowanie raz dwa, jedzenie trzy cztery.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz